Guvernul roman trebuie sa inceteze imediat a mai impune taxa auto, ce contravine legislatiei UE, si sa restituie banii celor care au platit.

Faptul ca Executivul roman mentine in vigoare taxa auto, desi aceasta contravine legislatiei europene, "este nu numai impotriva legilor UE, dar si a spiritului de a fi un stat membru UE", a declarat, citat de NewsIn, Michael Cashman, vicepresedinte al Comisiei pentru petitii a Parlamentului European.

"Daca legile pe care le ai sunt gresite, atunci trebuie sa le abolesti. Daca guvernul roman incalca obligatiile sale conform Tratatului, atunci oricine poate sa mearga in instanta impotriva Guvernului roman si sa ceara compensatii. Este foarte gresit din partea guvernului sa continue in aceasta maniera.

Odata ce a acceptat ca legea taxei auto contravine obligatiilor sale fata de UE, ar trebui sa inceteze a o mai implementa", a adaugat Cashman.

"As sfatui guvernul roman sa faca ceea ce e corect, sa modifice legea si sa returneze banii celor care au fost taxati aproape dublu", a declarat europarlamentarul laburist britanic.

Cashman considera ca petitia impotriva taxei auto depusa la Comisia pentru petitii a Parlamentului European, al carei vicepresedinte este, va creste presiunea asupra Comisiei Europene si a Guvernului roman pentru modificarea legislatiei in vigoare.

"Comisia pentru petitii este singura interfata directa intre cetatenii UE, statele lor membre si Comisia Europeana atunci cand e vorba de legile UE. Faptul ca aceasta petitie a atras puternic atentia asupra problemei creste presiunea asupra Comisiei Europene si Guvernului. Si, dupa cum stim, in politica nu se intampla nimic fara presiune. Sper ca guvernul roman sa realizeze ca trebuie sa faca ceea ce e corect si legal, nu doar pentru cetatenii din Romania, dar si pentru cei din alte state membre, pentru a se putea bucura de libera circulatie in tara dumneavoastra", a spus Cashman.

Europarlamentarul britanic a precizat ca Guvernul poate fi sanctionat la Curtea Europeana de Justitie cu "amenzi serioase", pe langa rambursarile individuale ce vor trebui acordate celor care au platit taxa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si