Lucrarile la tronsonul de autostrada Arad - Timisoara ar putea fi finalizate in anul 2010, chiar daca proiectul are deja o intarziere de sase luni.
Tronsonul din autostrada Arad - Timisoara si centura municipiului Arad, a caror valoare de executie este de 307 milioane euro, au o lungime de 44 de kilometri, iar acum se afla in stadiul de finalizare a documentatiei de licitatie. Banca Europeana pentru Investitii va asigura finantarea proiectului, iar lucrarile la acest sector de autostrada sunt programate sa inceapa anul acesta.

Durata de executie a acestui tronson ar putea fi redusa cu cateva luni, insa acest lucru depinde de constructorul care va castiga licitatia de executie, potrivit lui Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad.

„Chiar daca avem o intarziere de sase luni de zile, putem spune ca, in urmatoarele patru luni, constructia autostrazii va incepe la nivelul municipiului Arad. Din punctul meu de vedere, in doi ani si sase luni tronsonul care traverseaza municipiul Arad va fi finalizat, dar exista si posibilitatea ca firma constructoare care va castiga licitatia sa micsoreze acest termen, cu cateva luni. Daca lucrarile ar incepe dupa estimarile noastre, inseamna ca la sfarsitul anului 2010, Aradul va avea, atat drum de centura, cat si relatia Arad - Timisoara la nivel de autostrada“, a declarat Gheorghe Falca.

In prezent, se asteapta finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de autostrada Nadlac – Arad, in lungime de 38,5 kilometri, valoarea estimata a lucrarilor fiind de 198,5 milioane euro. Pentru acest tronson, lucrarile de executie sunt prevazute sa inceapa anul acesta, in decembrie.

„La interventia noastra am obtinut patru coborari de pe autostrada in Arad, inca doua urmand sa mai fie amenajate pe teritoriul judetului Timis. Acum suntem in etapa in care este obligatoriu ca Ministerul Transporturilor sa organizeze licitatia finala pentru desemnarea constructorului, in acest moment fiind sase companii calificate in faza finala“, a spus Falca.

Primarul Aradului a mai afirmat ca in judetul Arad exista 420 de dosare de expropriere a celor care detin suprafete de teren pe traseul viitoarei autostrazi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri