Firme din Spania, China, Turcia si Grecia sunt interesate sa investeasca in parcul industrial Medgidia, care va fi construit pe o suprafata de 600 de hectare intre oras si localitatea Valea Dacilor.

Proiectul a fost initiat in anul 2005, prin aprobarea strategiei de dezvoltare. Ulterior, au urmat dezbateri publice si realizarea planului urbanistic zonal, care a fost avizat de Consiliul Municipal Medgidia, potrivit primarului orasului Medgidia, Dumitru Moinescu. Autoritatile locale mai au nevoie de avize pentru demararea investitiei si realizarea unui studiu de fezabilitate.

Parcul Industrial Medgidia urmeaza sa fie construit pe o suprafata de 600 de hectare intre Medgidia si Valea Dacilor, la o distanta de 35 de kilometri de aeroportul international Mihail Kogalniceanu si un kilometru de autostrada A2, care este proiectata sa treaca prin zona.

Amenajarea parcului industrial Medgidia va duce la crearea a 24.000 de locuri de munca. Pana in prezent, de acest proiect s-au aratat interesate Grupul Rossel din Barcelona (Spania), o firma din China care doreste sa construiasca o fabrica de productie autoturisme in Europa, dar si investitori din Grecia si Turcia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CTP, finantare de 82 MIL. euro pentru noi investitii in CTPark West