Propunere de reducere cu 30% a avizelor la accesarea fondurilor structurale

Ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, a declarat la Drobeta Turnu Severin ca va propune Guvernului reducerea cu 30 la suta a numarului de avize si autorizatii care se cer in momentul de fata intreprinzatorilor pentru accesarea fondurilor structurale, informeaza NewsIn.

Ministrul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a participat, in Mehedinti, la o intalnire cu intreprinzatorii din judet, ocazie cu care le-a vorbit despre modul cum sa acceseze fondurile structurale. In cadrul dezbaterii cu reprezentantii IMM-urilor, ministrul a prezentat si solutiile guvernamentale cu privire la accesarea fondurilor destinate dezvoltarii sectorului IMM si a celor destinate exportului.

„Stiu ca procedura birocratica pentru accesarea acestor fonduri este stufoasa, dar este impusa de Bruxelles. Tocmai din acest motiv, din luna octombrie a anului trecut am elaborat un ghid de finantare care sa vina in sprijinul intreprinzatorilor. Fondul pe care noi il gestionam este de 1 miliard de euro si am convingerea ca se va epuiza repede”, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul PNL din Drobeta Turnu Severin, ministrul Ovidiu Silaghi.

Totodata, ministrul liberal a anuntat ca, in cursul saptamanii viitoare, va propune Guvernului reducerea cu 30 la suta a numarului de avize si autorizatii care se cer in momentul de fata intreprinzatorilor pentru accesarea fondurilor structurale. De asemenea, se va introduce si procedura de aprobare tacita, ceea ce inseamna ca, in cazul in care o cerere nu a fost solutionata in termenul legal de 30 de zile, se considera aprobata.

Ministrul Silaghi considera „suparatoare“ taxa perceputa de Registrului Comertului, in valoare de 600-1.000 de lei, pentru modificarile in Codul CAEN si, din acest motiv, va cere Guvernului sa anuleze aceasta taxa.

O alta noutate este si aceea ca se va micsora la trei zile intervalul de timp in care poate fi inregistrata o persoana fizica autorizata. „In Romania este mai usor sa faca un SRL decat sa inregistrezi o persoana fizica autorizata. In momentul de fata procedura poate dura si 3 luni, ceea ce este inadmisibil“, a mai spus Ovidiu Silaghi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri