Mai multe firme din Europa si Asia sunt interesate sa investeasca in Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA), unde mai sunt libere aproximativ 35 de hectare de teren parcelat, relateaza NewsIn.

Directorul ZLCA, Cristina Bibart, a declarat ca, in prezent, poarta negocieri cu firme din Japonia, Coreea de Sud, China, Germania si Italia, care si-au propus sa investeasca in unitati de productie. Deja, o firma din Japonia s-a aratat interesata sa deschida o unitate de productie la Curtici, unde se vor fabrica componente auto.

Bibart a mai spus ca, in acest an, in Zona Industriala Curtici-Arad vor demara mai multe investitii. Astfel, se va construi un depozit metalic pentru marfuri generale, pe o suprafata de 450 mp. „Pentru a putea asigura spatii acoperite de depozitare pentru operatorii interesati in depozitarea de marfuri in zona libera s-a propus realizarea unui depozit cu posibilitatea de extindere ulterioara pana la 2.000 metri patrati“, a mentionat directorul ZLCA. Totodata, s-a mai propus realizarea unei platforme betonate de 1.000 mp pentru a asigura accesul la depozitul metalic si pentru a servi ca loc de depozitare si parcare.

Administratia Zonei Libere Curtici-Arad si-a propus ca strategie pentru acest an urmarirea dezvoltarii relatiilor cu actualii investitori, precum si atragerea unor noi firme.

ZLCA este singura zona libera din Romania amplasata pe un coridor rutier european, in apropierea a patru puncte vamale, iar acest aspect este unul dintre motivele pentru care firmele prefera sa faca investitii la Arad.

In Zona Libera Curtici-Arad opereaza aproximativ 100 de companii, care au facut investitii de 120 de milioane de euro si au creat peste 4.500 locuri de munca.

Cei mai importante companii care activeaza in Zona Libera Curtici - Arad sunt Rosko Textil (Sara Lee Corporation), Valvetek, Coindu Romania, Internetional Lighting Technologies (Zumtobel Group), Automotive, SC Buffa International Logistique.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Dupa refuzul UE, balcanii occidentali vor sa creeze o piata regionala