Ministerul Transporturilor a initiat demersurile in vederea listarii CN Aeroportul Intrenational Henri Coanda Bucuresti la Bursa de Valori Bucuresti, urmand ca AIHCB sa organizeze procedura de atribuire a contractului avand ca obiect prestarea serviciilor de intocmire a raportului de evaluare a companiei.

Intocmirea Raportului de evaluare a companiei este necesar pentru procesul de admitere la tranzactionarea pe Bursa de Valori Bucuresti a actiunilor companiei, in conformitatea cu prevederile HG 574/2006.

De asemenea, firmele interesate sa participe la procedura de achizitie publica a AIHCB trebuie sa fie agreate de Ministerul Transporturilor.Astfel, MT anunta organizarea licitatiei in vederea atribuirii contractului de prestari servicii de investitii financiare/intermediere pentru pregatirea, promvarea si intermedierea ofertei publice secundare de vanzare de actiuni detinute de achizitor al Aeropoetului Otopeni.Termenul de depunere al documentatiei pentru agreere este pana la 31 martie.

Citeste si:

Numarul de actiuni ce vor fi puse la in vanzare prin oferta publica derulata pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reprezenta 5% din capitalul social al CN Aeroportul Intrenational Henri Coanda Bucuresti.

Aeroportul Otopeni in calitate de autoritate contractanta a decis anularea procedurii de achizitie publica lansata pe 12 februarie, in vederea atribuirii contractului de achizitie publica avand ca obiect furnizarea de echipament de detectare a explozivilor tip EDS- CT pentru controlul bagajelor de cala. In plus, AIHCB a anulat si procedura de licitatie deschisa lansata in data de 17 ianuarie, in vderea atribuirii contractului de achzitie publica avand ca obiect achizitionarea unei autospeciale cu aparatura conventionala cu raze X pentru controlul de securitte al aeroportului.