Dolarul a sarit de 30.000 lei, BNR comunicind ieri un curs de 30.012 lei, cu aproape 500 de lei mai mult decit nivelul de la sfirsitul saptaminii trecute. Moneda americana a recuperat astfel pierderile in fata euro si a leului acumulate din noiembrie anul trecut. Cresterea monedei americane in fata leului este explicata de evolutiile de pe pietele internationale.

Tot mai multi investitori renunta la euro in favoarea monedei americane, dupa ce piedicile in adoptarea Constitutiei europene in Franta si Germania au fost un pretext pentru a pune pe tapet si problemele economice din UE: ritm scazut de crestere economica, deficite bugetare prapastioase si somaj.

Mai mult, s-a ajuns ca in Italia sa apara voci care cer iesirea din zona euro si reintoarcerea la lira italiana. Dolarul a inceput sa creasca in urma cu patru saptamini, iar dinamica s-a accelerat din luna iunie.

Maximul a fost atins ieri, cind euro a scazut la 1,2036 dolari, cel mai redus nivel din septembrie 2004, dupa care a crescut usor la 1,2050 dolari.

Terenul cistigat de moneda americana in fata leului este rezultatul exclusiv al evolutiei din pietele internationale. In Romania, cursul dolarului se calculeaza in functie de cotatiile euro/leu si de raportul euro/dolar pe pietele internationale.
Prin urmare, daca dolarul va continua sa creasca in fata euro, aceeasi evolutie s-ar putea vedea si in cursul dolar-leu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri