Potrivit Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), proiectul a fost depus de consiliul local Ocna Sugatag pe 17 martie, la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Maramures, arondat Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit 6 Satu Mare.

"Valoarea totala eligibila a cererii de finantare se ridica la 917.000 euro. Proiectul depus, va fi finantat 100% din fonduri nerambursabile oferite prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) deoarece este o investitie de utilitate publica si nu va genera profit", se arata in comunicat.

Proiectul face parte din Masura 322 - „Renovarea si dezvoltarea satelor”. In cadrul Masurii 322 se vor finanta proiecte de investitii care vizeaza infrastructura rurala (drumuri, canalizare, apa, gaze, curent electric, colectarea gunoiului), dar si reabilitarea cladirilor de patrimoniu, centrului civic al comunelor, infiintarea de servicii pentru populatia rurala.

Beneficiarii acestei masuri sunt in primul rand autoritatile locale, ONG-urile, institutiile de cult dar si persoane fizice.