SC Abrom Barlad, fabricant de produse abrazive, a fost achizitionata de catre firma de confectii Vigotex Barlad cu 4,1 milioane lei, fara TVA, informeaza NewsIn.

Desi initial au depus oferte trei firme, Vigotex, Mecano Fuc si Europrest, doar prima dintre ele s-a prezentat la licitatie. Lichidatorul judiciar al firmei, Corneliu Mititelu, a precizat, luni, ca firma care a cumparat Abromul va pastra obiectul de activitate al fabricii.

„Firma Vigotex urmeaza sa faca un studiu de piata pentru a hotari cu ce volum si cu ce oameni poate porni activitatea unitatii. Cumparatorul va putea demara productia cand doreste, deoarece are la dispozitie marci si brevete inregistrate la OSIM”, a declarat lichidatorul judiciar, Corneliu Mititelu.

Odata cu vanzarea fabricii, fostii salariati spera sa isi recupereze restantele salariale, care se ridica la aproximativ 1.000.000 lei.

Conducerea SC Abrom Barlad, producator de pietre abrazive, a decis intrarea companiei in lichidare judiciara, din cauza imposibilitatii achitarii datoriilor la bugetul statului si catre furnizorii de materie prima.

SC Abrom a fost privatizata initial in 2002, pachetul majoritar de actiuni de 77% fiind achizitionat de salariati. Compania a revenit la stat dupa ce a intrat in colaps financiar. Datoriile SC Abrom se ridica in acest moment la aproximativ 28,1 milioane lei.

In Romania mai exista un singur fabricant de produse abrazive, Carbochim Cluj.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
CEL.ro, amenda de 1,6 milioane de lei de la Consiliul Concurentei