Desi initial au depus oferte trei firme, Vigotex, Mecano Fuc si Europrest, doar prima dintre ele s-a prezentat la licitatie. Lichidatorul judiciar al firmei, Corneliu Mititelu, a precizat, luni, ca firma care a cumparat Abromul va pastra obiectul de activitate al fabricii.

„Firma Vigotex urmeaza sa faca un studiu de piata pentru a hotari cu ce volum si cu ce oameni poate porni activitatea unitatii. Cumparatorul va putea demara productia cand doreste, deoarece are la dispozitie marci si brevete inregistrate la OSIM”, a declarat lichidatorul judiciar, Corneliu Mititelu.

Odata cu vanzarea fabricii, fostii salariati spera sa isi recupereze restantele salariale, care se ridica la aproximativ 1.000.000 lei.

Citeste si:

Conducerea SC Abrom Barlad, producator de pietre abrazive, a decis intrarea companiei in lichidare judiciara, din cauza imposibilitatii achitarii datoriilor la bugetul statului si catre furnizorii de materie prima.

SC Abrom a fost privatizata initial in 2002, pachetul majoritar de actiuni de 77% fiind achizitionat de salariati. Compania a revenit la stat dupa ce a intrat in colaps financiar. Datoriile SC Abrom se ridica in acest moment la aproximativ 28,1 milioane lei.

In Romania mai exista un singur fabricant de produse abrazive, Carbochim Cluj.