Virgil Ramba, directorul RADET, are "o veste buna" pentru iarna aceasta, si anume: facturile la caldura si apa calda ar putea fi mai mari cu 20%. "Desi RADET prin lucrarile de modernizare va scadea consumul de energie termica cu aproape 10% la fiecare apartament, faptul ca se va majora tariful gigacaloriei de la 1 iulie cu 9% si in acelasi timp se va reduce subventia cu 33%, iar pe de alta parte, Primaria Capitalei nu mai are bani de subventii inca din septembrie anul trecut estimam o factura la caldura si apa calda mai mare cu 20 la suta", a declarat Ramba. "Oricum, contorizarea blocurilor, finalizata in proportie de 99%, va permite asociatiilor de proprietari sa-si regleze consumurile dupa buget. Iar o alta alternativa de reducere a costurilor, chiar de pana la 30%, ramane montarea de repartitoare de caldura pentru fiecare apartament", a mai adaugat Ramba.

Din pacate, in prezent doar 567 de blocuri din cele peste 10.000 din Capitala au montate repartitoare de consum, adica isi pot permite sa consume dupa bunul-plac.

De asemenea, directorul RADET a tinut sa precizeze ca exista mai multe programe de modernizare si eficientizare a regiei in derulare, dar de abia in 2010, cetatenii vor resimti o schimbare esentiala din toate punctele de vedere.


Mai multe articole din sectiunea Economie »