Contributia privata a proiectelor de dezvoltare rurala va creste cu pana la 4 procente in acest an, din cauza scumpirii creditelor.
"Pana la sfarsitul anului, suntem intr-un context economic care scumpeste partea de contributie proprie pentru cofinantarea proiectelor de finantare rurala", a declarat Aurel Saramet, presedintele Fondului de Garantare a Creditelor penteu IMM.

Potrivit reprezentantilor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), cofinantarea privata a proiectelor de dezvoltrare rurala se va ridica la 3 miliarde euro pana in 2013.

"Agricultura va beneficia de o finantare publica de 8 miliarde euro pana in 2013, iar beneficiarii vor asigura o cofinantare de 3 miliarde euro", a spus directorul general adjunt al APDRP, Teodor Bate.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a lansat, pe 2 aprilie, o noua sesiune de depunere a proiectelor pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR).

In prima sesiune a PNDR, lansata pe 3 martie si finalizata pe 28 martie, au fost depuse 918 proiecte cu o valoare totala de 728,71 milioane de euro. In aceasta prima sesiune, beneficiarii fondurilor UE de dezvoltare rurala au putut depune proiecte pentru trei masuri, respectiv pentru modernizarea fermelor, cresterea competitivitatii produselor agricole si pentru dezvoltarea satelor.

PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pana in 2013, fonduri europene de peste 8 miliarde de euro, provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri