Rata somajului, in luna martie, a fost de 4,2%, cu 0,1 puncte procentuale mai mica decat in luna precedenta, cel mai ridicat nivel inregistrandu-se in judetul Vaslui (9,5%), iar cel mai scazut, in Timis (1,3%), informeaza, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca ( ANOFM).
Potrivit ANOFM, la sfarsitul lunii martie, in Romania, erau peste 374.000 de someri, cu aproape 6.000 mai putini decat in luna februarie.

Referitor la somajul pe sexe, in randul barbatilor rata a scazut cu 0,1 puncte procentuale fata de luna februarie, atingand valoarea de 4,4%, iar in randul femeilor, nivelul s-a mentinut la 4%.

ANOFM mai informeaza ca, la nivel teritorial, numarul de someri a urcat in 13 judete, cele mai importante cresteri fiind in judetele Maramures (1.436 de persoane), Hunedoara (469) si Arad (289). In celelalte judete si in Bucuresti, s-au inregistrat scaderi ale numarului de someri, ele fiind semnificative in Dolj (1.019), Ialomita (892) si Brasov (600).

Cea mai ridicata rata a somajului a fost atinsa in judetul Vaslui (9,5%), urmat de Mehedinti (8,7%), Teleorman (7,7%), Ialomita (6,9%), Covasna (7,4%), Caras-Severin (6,9%) si Alba (6,2%), in timp ce nivelul minim a fost atins in judetul Timis (1,3%).

Pentru Bucuresti, Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM) a raportat o rata a somajului, in martie, de 1,8%, indicatorul mentinandu-se la aceeasi valoare pentru patru luni, consecutiv. Potrivit AMOFM, dintr-o populatie activa, in Bucuresti, de peste un milion de persoane, 18.198 erau someri in a treia luna a anului, iar din acestia peste 10.310 erau femei.

Rata somajului s-a pastrat, in luna februarie, la nivelul din prima luna a anului, de 4,3%, si a fost cu un punct procentual mai mica decat in februarie 2007. Judetele Vaslui si Timis au ramas constante in privinta celui mai ridicat nivel al somajului, 9,3%, respectiv, celui mai scazut nivel al ratei, de 1,3%. Cu toate acestea, in Vaslui, nivelul somajului a scazut cu 0,2%, in martie, fata de februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri