Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat cu Egnatia Odos SA un contract de peste sapte milioane euro pentru supervizarea lucrarii de reabilitare DN 18 Baia Mare - Iacobeni ,a anuntat compania.

Banii vor fi asigurati de la bugetul de stat si prin cofinantare de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Contractul pentru supervizarea lucrarii “Reabilitare DN 18 Baia Mare - Iacobeni”, in valoare de 7.017.698,23 EUR (exclusiv TVA) are ca scop reabilitarea DN 18, pe urmatoarele sectoare: Baia Mare - Sighetul Marmatiei (Km 3+522 – Km 62+234), Sighetul Marmatiei - Moisei (Km 69+790 – Km 135+152), Moisei - Iacobeni (Km 135+152 – Km 220+088). Cele trei sectoare au o lungime totala de 209,01 Km.

De asemenea, contractul de consultanta cuprinde servicii de realizare a Studiului de Fezabilitate si pregatirea documentatiei pentru licitatie, asistenta pe perioada procedurii de licitatie, supervizarea proiectarii si executiei lucrarilor si asigura supervizarea pe perioada de garantie a contractului.

Egnatia Odos SA este firma careia i-a fost atribuit contractul prin licitatie internationala deschisa, beneficiarul final fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA.

Semnarea contractului de executie tip Proiectare si Constructie (Design & Build) a lucrarilor “Reabilitare DN 18 Baia Mare - Iacobeni” este estimata pentru luna ianuarie 2009. Durata efectiva a lucrarilor va fi de 18 luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor.

DN 18 Baia Mare - Sighetul Marmatiei – Borsa - Iacobeni face legatura intre zona de Nord-Vest cu zona de Nord-Est a tarii prin racordarea la viitorul Drum Expres Petea - Baia Mare si prin deschiderea catre Autostrada Transilvania prin Drumul Nordului, DN 18 va servi cu prioritate la integrarea, relansarea economica si turistica a Maramuresului Istoric.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CNADNR a semnat contractele pentru reabilitarea DN 18 Moisei-Iacobeni