Banii vor fi asigurati de la bugetul de stat si prin cofinantare de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Contractul pentru supervizarea lucrarii “Reabilitare DN 18 Baia Mare - Iacobeni”, in valoare de 7.017.698,23 EUR (exclusiv TVA) are ca scop reabilitarea DN 18, pe urmatoarele sectoare: Baia Mare - Sighetul Marmatiei (Km 3+522 – Km 62+234), Sighetul Marmatiei - Moisei (Km 69+790 – Km 135+152), Moisei - Iacobeni (Km 135+152 – Km 220+088). Cele trei sectoare au o lungime totala de 209,01 Km.

De asemenea, contractul de consultanta cuprinde servicii de realizare a Studiului de Fezabilitate si pregatirea documentatiei pentru licitatie, asistenta pe perioada procedurii de licitatie, supervizarea proiectarii si executiei lucrarilor si asigura supervizarea pe perioada de garantie a contractului.

Citeste si:

Egnatia Odos SA este firma careia i-a fost atribuit contractul prin licitatie internationala deschisa, beneficiarul final fiind Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA.

Semnarea contractului de executie tip Proiectare si Constructie (Design & Build) a lucrarilor “Reabilitare DN 18 Baia Mare - Iacobeni” este estimata pentru luna ianuarie 2009. Durata efectiva a lucrarilor va fi de 18 luni de la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor.

DN 18 Baia Mare - Sighetul Marmatiei – Borsa - Iacobeni face legatura intre zona de Nord-Vest cu zona de Nord-Est a tarii prin racordarea la viitorul Drum Expres Petea - Baia Mare si prin deschiderea catre Autostrada Transilvania prin Drumul Nordului, DN 18 va servi cu prioritate la integrarea, relansarea economica si turistica a Maramuresului Istoric.