Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) a semnat miercuri cu firma JV Pizzarotti contractul de reabilitare a sectiunii Drobeta Turnu Severin- Bahna de pe DN6, contract cu finantare fonduri ISPA in valoare de peste 35 milioane de euro, a informat CNADNR.
Contractul de reabilitarea sectiunii Drobeta Turnu Severin- Bahna, de la kilometrul 332 la kilometrul 358 de pe DN6 si constructia variantei de ocolire a orasului Drobeta Turnu Severin- Bahna a fost atribuit firmei JV Pizzarotti-Tirrena Scavi prin licitatie internationala deschisa, beneficiarul fiind CNADNR.

Acest contract de lucrari are o valoare totala de 35.539.503,70 euro din care 26.484.377,78 euro reprezinta contributia Comisiei Europene prin finantarea ex-ISPA,nd ca scop reabilitarea DN6, de la kilometrul 332 la kilometrul 358, partea retelei de drumuri TEN-T si constructia variantei ocolitoare in vederea eliminarii blocajelor rutiere din zona Drobeta Turnu Severin.

Durata de de implementare a contractului este de 48 de luni pentru lucrarile de reabilitare si 55 de luni pentru constructia variantei ocolitoare a orasului Drobeta Turnu Severin (inclusiv perioada de garantie de 24 luni).

Lucrarile ce urmeaza a fi executate au ca scop reabilitarea si imbunatatirea a 25, 850 kilometri de drum national intre Drobeta Turnu Severin si Bahna (de la kilometrul 332 la kilometrul 358). De asemenea, lucrarile urmaresc constructia la standard de drum national a 12,604 kilometri de varianta ocolitoare pentru orasul Drobeta Turnu Severin.

Potrivit directorului de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, stefan Szobotka, drumurile nationale aflate in executie in cadrul proiectelor de modernizare in anul 2008 au o lungime totala de 679,163 de km.

Dintre acestea, la finalul anului 2008 estimam ca vor fi receptionati 351,713 kilometri, valoarea contractelor fiind finantate de Banca Europeana pentru Investitii si bugetul de stat: pe DN1C vor fi reabilitate tronsoanele Cluj- Livada, 29,7 kilometrii, in valoare de aproximativ de 8,5 milioane lei, Brasov-Sercaia, 46,2 kilometrii- 19,71 milioane euro, Sercaia- limita jud. Brasov- Sibiu,41,13 kilometrii, valoarea contractului fiind de 20,51milioane euro si tronsonul limita judetului Brasov- Sibiu- Vesterm, 35,163 kilometrii in valoare de 18,77 milioane euro, a spus Szobotka.

Szobotka a mentionat ca, tot cu finantare de la BEI si bugetul de stat, la finele anului 2008 vor mai fi terminate: DN17 limita judetului Bistrita Nasaud- Suceava- Iacobeni de 39 kilometrii, contract in valoare de aproximativ 105 milioane lei.

Tot in cadrul modernizarii drumurilor nationale in cursul acestui an se vor termina lucrarile la DN56A Maglavit-Bucura, tronson de 45 kilometrii, valoarea estimatova a contractului 23 milioane euro, DN56A Bucura- simian, 34,19 kilometrii 20 milioane euro si DN6 Bahna- Mehadia 33,1 kilometri, 21 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri