Productia din sectorul romanesc al constructiilor a crescut cu 36,6% in februarie 2008, comparativ cu aceeasi luna din 2007, pe locul al doilea dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), pentru care exista date publicate, arata Oficiul European de Statistica, Eurostat.
Romania este pe locul al doilea in UE la cresterea productiei din constructii din februarie atat comparativ cu luna precedenta, cat si cu februarie 2007.

In Slovenia, s-a construit cel mai mult in februarie, cu 41,6% peste nivelul din aceeasi luna a anului trecut. Pe locul al treilea se situeaza Polonia, unde productia din constructii a avansat cu 18,6% in februarie, fata de aceeasi luna de anul trecut.

Dintre statele membre ale UE, pentru care au fost publicate date pe februarie 2008, productia din constructii a crescut in zece si a stagnat in Olanda si Slovacia. Comparativ cu ianuarie 2008, cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Marea Britanie (7,1%) si Romania (5,2%). Pe locul al treilea la cresterea lunara a productiei din constructii dintre tarile membre UE se afla, din nou, Polonia (4,6%).

In intreaga Uniune Europeana, productia din constructii, in februarie 2008, a crescut cu 5% fata de februarie 2007 si cu 2,2% comparativ cu ianuarie 2008. Productia din constructii a zonei euro a avansat, in a doua luna a acestui an, cu 4,3% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 1,2% fata de ianuarie, mai arata Oficiul European de Statistica.

Productia din constructii, in Romania, a crescut cu 7,1% in trimestrul al patrulea din 2007, comparativ cu trimestrul al treilea, pe locul intai intre tarile membre ale UE, iar in ianuarie 2008 comparativ cu decembrie 2007, cu 3,4%, pe locul al treilea, dupa Slovacia (17%) si Germania (11,7%) dintre tarile europene pentru care au fost publicate date, arata, in 19 martie, Eurostat.

Valoarea lucrarilor de constructii executate in ianuarie 2008, comparativ cu aceeasi luna din 2007, a inregistrat, in termeni reali, o crestere cu 29,5 %, avans sustinut de toate tipurile de lucrari specifice domeniului, arata datele publicate in 6 martie de Institutul National de Statistica (INS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri