In ziua de 17 iunie 2005, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), s-au desfasurat lucrarile Adunarii Generale a Sectiunii Camere de Comert si Industrie Teritoriale.
Manifestarea a reunit reprezentantii tuturor Camerelor de Comert si industrie din judetele tarii, consfintind astfel refacerea unitatii sistemului Cameral din Romania.

Ordinea de zi a cuprins prezentarea Raportului de activitate al Sectiunii pe perioada iunie 2004 - iunie 2005, Strategia si Obiectivele pentru perioada
2005-2007, Propuneri privind Statutul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Adoptarea Hotararii Adunarii Generale.

Din Raportul de activitate si din interventiile participantilor, presedinti ai Camerelor de Comert si industrie teritoriale, s-a desprins hotararea unanima de a se asigura transformarea sistemului Cameral romanesc in cea mai puternica organizatie de reprezentare a intereselor comunitatii de afaceri in dialogul cu puterea legislativa si cea executiva, la nivel central si local. Din dezbateri a mai reiesit faptul ca, in prezent, exista o oportunitate reala pentru CCIRB si pentru intreg sistemul Cameral de a deveni vehiculul modernizarii si integrarii agentilor economici romani in sistemul european si international, de a dobandi calitatea de institutie puternica, respectata si importanta a economiei romanesti.

Strategia si obiectivele sistemului Cameral din tara noastra au in vedere, in primul rand, reconstructia acestuia prin: "integrarea mai profunda in economia si societatea romaneasca, contracarandu-se actuala tendinta de marginalizare a acestuia" si asigurarea coerentei sistemului si valorificarea potentialului de retea al acestuia. In acest context, Camera Nationala va construi un sistem national de culegere si prelucrare a datelor din economie, programe de investitii si oportunitati impreuna cu camerele de comert si industrie teritoriale, cu participarea companiilor membre, aflat in comunicare permanenta cu sistemul de informatii al autoritatilor centrale si locale, al institutiilor specializate. Camerele de comert si industrie isi propun sa dezvolte cu Ministerul Educatiei si Cercetarii un sistem national de calificare a meseriasilor si de certificare a calificarii care va asigura, in perspectiva, calificarea omogena si dupa standarde europene a intregii forte de munca din Romania.

Pe directia strategica a dezvoltarii parteneriatului public-privat, CCIRB are in vedere: "elaborarea, in parteneriat cu Guvernul, a unei noi legislatii a sistemului Cameral care sa consacre caracterul special al parteneriatului public-privat intre autoritatile nationale si locale, pe de o parte, si sistemul Cameral, pe de alta parte, obtinerea prin lege, de catre Camera Nationala, a dreptului de a acorda un aviz consultativ proiectelor legislative cu continut economic si de catre camerele de comert si industrie teritoriale, membre ale Camerei Nationale, a dreptului de a acorda un aviz consultativ actelor normative cu continut economic elaborate de autoritatile locale, participarea Camerei Nationale ca membru cu drepturi depline in Consiliul Economic si Social si recunoasterea camerelor teritoriale ca parteneri in Comisiile de dialog social la nivel local". Pe linia dezvoltarii serviciilor destinate comunitatii de afaceri romanesti, Camera Nationala isi propune, printre altele, infiintarea unei televiziuni de afaceri cu acoperire nationala si cu sucursale locale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri