Prognozele privind cresterea inflatiei peste tinta de 7%, recunoscuta chiar si de guvernatorul BNR, a continuat sa aiba efecte asupra dobanzilor titlurilor de stat. Bancile au fortat randamente mai mari, ca si la ultimele licitatii, Finantele preferand sa se imprumute de la clientii bancilor.

Saptamana trecuta, Ministerul de Finante a acceptat dobanzi mai mari cu 0,25 puncte si 0,05 puncte procentuale pentru obligatiunile cu scadenta la 12 ani, respectiv 15 ani. Acestea reprezinta cele mai indepartate scadente cu care opereaza Trezoreria, de la inceputul acestui an. Prima emisiune cu scadenta la 15 ani s-a desfasurat la jumatatea lui aprilie, ea fiind plasata cu o dobanda de 7,25%.

Joia trecuta, dobanda a urcat la 7,3%, fiind vandute bonuri in valoare de 500 miliarde lei, valoarea initiala a emisiunii. Ofertele de cumparare s-au ridicat la 1.496,6 miliarde lei. La fel ca in aprilie, Finantele nu au reusit sa plaseze intreaga emisiune cu scadenta la 12 ani.

Daca acum doua luni au fost vandute bonuri in valoare de 374 miliarde lei, joia trecuta suma s-a ridicat la 467,6 miliarde lei, volumul ofertelor de cumparare fiind de 1.537,6 miliarde lei. Dobanda a urcat de la 7 la 7,25%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri