Randamentul anual maxim acceptat de Finante la aceasta licitatie a fost de 10,49%. Suma anuntata de MEF era de 600 milioane lei.

Cererea de cumparare venita din partea bancilor, de 872,2 milioane lei (244,9 milioane euro), a depasit de peste patru ori suma atrasa de minister.

La ultima licitatie reusita pentru certificate de trezorerie la un an, din 27 februarie, ministerul a vandut titluri de 57,2 milioane, la un randament mediu anual de 9,44%.

Citeste si:

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al doilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat in valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

MEF a aprobat, totodata, emisiunea certificatelor de trezorerie cu discount si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, in valoare de 2,2 miliarde lei, pentru finantarea datoriei publice in luna aprilie.

Dupa primele trei luni ale acestui an, bugetul consolidat inregistra un excedent de 0,1-0,2% din produsul intern brut (PIB), potrivit declaratiilor lui Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor.