In ciuda progreselor inregistrate, pirateria si falsificarea bunurilor americane raman probleme grave mai ales in China si Rusia, in timp ce Romania figureaza pe lista mai larga a US Trade Representative (USTR) cu tarile cu probleme in respectarea drepturilor de proprietate intectuala, arata Reuters, citat de NewsIn.
"Piratii si falsificatorii nu fura doar idei, fura locuri de munca si ameninta din ce in ce mai mult sanatatea si siguranta noastra", a declarat reprezentantul pentru comert al SUA Susan Schwab, intr-un comunicat privind raportul anual al US Trade Representative asupra statelor care au cea mai proasta reputatie in respectarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Oficiali americani din sectoarele muzical, al productiilor cinematografice, programelor de software si editurilor estimeaza ca firmele americane au pierdut doar anul trecut cel putin 30-35 miliarde dolari la nivel mondial din cauza pirateriei.

Comertul international de bunuri falsificate, de la produse farmaceutice pana la piese auto, sporeste pierderile.

USTR a numit noua state, printre care Rusia si China, pe o lista prioritara de supraveghere a celor mai mari contravenienti.

Reprezentantul pentru comert al SUA a avertizat ca Rusia nu a reusit sa faca toti pasii care i-au fost ceruti printr-un acord bilateral menit sa reduca pirateria, ceea ce ar putea bloca intrarea Moscovei in
Organizatia Mondiala a Comertului (OMC).

Celelalte state care au fost trecute pe lista "prioritara" sunt Argentina, Chile, India, Israel, Pakistan, Thailanda si Venezuela.

USTR a adaugat alte 36 de tari sub supraveghere, insa, acestea nu sunt pe lista prioritara.
Aceste state sunt: Algeria, Belarus, Bolivia, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Ceha, Republica Dominicana, Ecuador, Egipt, Grecia, Guatemala, Ungaria, Indonezia, Italia, Jamaica, Kuweit, Liban, Malaezia, Mexic, Norvegia, Peru, Fillipine, Polonia, Coreea de Sud, Romania, Arabia Saudita, Spania, Taiwan, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan si Vietnam.

USTR a mentionat ca Paraguay va ramane in continuare sub monitorizare speciala, in cadrul unui acord pe termen lung care are prevazute obiective precise si actiuni pentru a reduce ingrijorarile legate de respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in acest stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri