Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a prelungit data de depunere a ofertelor de cumparare pentru cele 741.339 actiuni, reprezentand 80,9778 % din capitalul social al Avioane Craiova, pana la 20 mai.
"Decizia AVAS de prelungire a termenului de depunere a fost luata ca urmare a solicitarilor venite din partea unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate. Perioada de acces la Camera de date a fost prelungita pana la data de 19 mai 2008, inclusiv. Celelalte elemente ale anuntului de vanzare publicat in presa interna si internationala din data de 18 februarie 2008 raman neschimbate", a anuntat AVAS.

Autoritatea a mai modificat termenul limita de depunere a ofertelor si in luna aprilie cand a anuntat ca data de depunere a ofertelor de cumparare pentru Avioane Craiova se prelungeste de la 17 aprilie pana in 9 mai 2008, ora 10.00.

De asemenea, AVAS a luat aceasta decizie ca urmare a solicitarilor unor investitori interesati de realizarea unui audit propriu in societate.

In urma cu doua saptamani AVAS a anuntat ca a adaptat documentatia de vanzare a Avioane Craiova la legislatia europeana pentru a nu mai exista suspiciuni in ceea ce priveste ajutorul de stat, potrivit NewsIn.

Autoritatea a mai precizat ca investitorii au fost avertizati asupra unor eventuale modificari, in urma consultarilor cu reprezentantii Comisiei Europene, chiar prin continutul Dosarului de prezentare initial. Astfel, in evaluarea ofertelor depuse de investitori, 95% din punctajul final este reprezentat de pretul pe pachetul de actiuni, 3% de investitiile pentru dezvoltare si 2% de capitalul de lucru", se arata in comunicatul AVAS.

Potrivit informatiilor AVAS, pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie sa prezinte planul de afaceri pe o perioada de trei-cinci ani.

AVAS a subliniat ca a inclus in proiectul cadru al contractului de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

Pana in prezent, au fost cumparate 17 Dosare de prezentare si a fost platita taxa de acces la camera de date de 11 dintre acestia. Cei 11 investitori care au platit taxa sunt: SAAB - AB - Linokoping – Suedia, AERO Vodochody - Praga – Cehia, INAV - Bucuresti - Romania, JAFCO Holding Romania - Bucuresti - Romania, Pro Faur Invest - Bucuresti - Romania, Alenia Aeronautica S.p.A. - Pomigliano D'arco - Napoli - Italia, MBL Computers - Bucuresti - Romania, Sabca - Bruxelles - Belgia, Somaca - Gosselies – Belgia, International Railways Systems - Luxemburg, Compass Pele Coreea de Sud.

Ceilalti sapte investitori care au cumparat Dosarele, dar nu au platit platita taxa de acces la camera de date sunt: Grampet - Bucuresti-Romania, Lord Expert Consult - Bucuresti - Romania, IMA Metav - Bucuresti - Romania, Oltenia - Craiova - Romania, Safrom Trading - Bucuresti - Romania, Umeb - Bucuresti.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane. Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare¬-dezvoltare si alte activitati.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri F