Inainte de a raspunde la aceasta intrebare ar trebui sa identificam cauzele si „simptomele” unei economii supraincalzite.
Simptomele sunt cu atat mai importante, cu cat nu exista un mod de masurare a supraincalzirii. Desi exista definitii a supraincalzirii economice in literatura de specialitate, cum ar fi: „economia care opereaza la capacitate maxima, adica in conditiile de ocupare integrala a fortei de munca” sau „economia cu o crestere economica peste nivelul de PIB potential”, totusi ne confruntam cu dificultatea de a determina exact „capacitatea maxima” a unei economii sau nivelul de PIB-ului potential* , Precizia de masurare devine si mai dificila datorita faptului ca tarile in tranzitie isi maresc in continuu capacitatea de productie si astfel, prin „magia” investitiilor, tehnologiilor moderne si a unui aport semnificativ de know-how extern, o crestere nesustenabila se poate transforma in crestere sustenabila.

Cititi mai multe in comentariul Este economia Romaniei supraincalzita?, semnat de Rozalia Pal, senior economist al Unicredit Tiriac Bank.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri