Compania Schroders Investment Management a fost desemnata castigatoarea selectiei consultatului financial al Fondului Proprietatea deoarece a solicitat o suma "semnificativ mai mica" fata de ceilalti participanti, a anuntat directorul general al Fondului Proprietatea, Dana Lulache.
"Schroders Investment Management a castigat licitatia deoarece a solicitat o suma semnificativ mai mica comparativ cu ceilalti participanti la selectia consultantului financiar", a declarat Lulache, citat de NewsIn.

Schroders Investment Management are peste 250 de administratori in portofoliu si analisti, iar compania detine birouri si reprezentante internationale cu care acopera toate pietele majore de investitii din lume.

"Schroders Investment Management ofera servicii guvernelor din intreaga lume si a participat la infiintarea unor fonduri atipice, asa cum este Fondul Proprietatea. Compania avea in administrare 163,8 miliarde euro la 31 martie 2008, iar in 2007 compania a avut un profit de 290 milioane lire sterline", a precizat Lulache.

"Asteptam sa lucram cu echipa Fondului Proprietatea la crearea unui fond, ca o nava amiral pe piata romaneasca de capital", a declarat reprezentantul Schroders pentru Europa Continentala si Orientul Mijlociu, Gavin Ralston.

Schroders Investment Management va defini in detaliu toate caracteristicile financiare ale Fondului Proprietatea, va elabora structura corporatista a Fondului si va identifica caracteristicile de performanta pentru administrator.

"Schroders Investment Management va consilia Fondul Proprietatea pentru selectia administratorului de fond, iar dupa selectie, compania va mai consilia Fondul Proprietatea pentru inca un an", a mai spus Lulache.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri