"Schroders Investment Management a castigat licitatia deoarece a solicitat o suma semnificativ mai mica comparativ cu ceilalti participanti la selectia consultantului financiar", a declarat Lulache, citat de NewsIn.

Schroders Investment Management are peste 250 de administratori in portofoliu si analisti, iar compania detine birouri si reprezentante internationale cu care acopera toate pietele majore de investitii din lume.

"Schroders Investment Management ofera servicii guvernelor din intreaga lume si a participat la infiintarea unor fonduri atipice, asa cum este Fondul Proprietatea. Compania avea in administrare 163,8 miliarde euro la 31 martie 2008, iar in 2007 compania a avut un profit de 290 milioane lire sterline", a precizat Lulache.

Citeste si:

"Asteptam sa lucram cu echipa Fondului Proprietatea la crearea unui fond, ca o nava amiral pe piata romaneasca de capital", a declarat reprezentantul Schroders pentru Europa Continentala si Orientul Mijlociu, Gavin Ralston.

Schroders Investment Management va defini in detaliu toate caracteristicile financiare ale Fondului Proprietatea, va elabora structura corporatista a Fondului si va identifica caracteristicile de performanta pentru administrator.

"Schroders Investment Management va consilia Fondul Proprietatea pentru selectia administratorului de fond, iar dupa selectie, compania va mai consilia Fondul Proprietatea pentru inca un an", a mai spus Lulache.