Investitiile straine directe atrase de Romania in primele doua luni ale anului s-au ridicat la 1,2 miliarde euro, marcand o crestere de 40% comparativ cu perioada similara din 2007, releva datele Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), potrivit NewsIn.
In ce priveste evolutia investitiilor straine directe pentru anul 2008, ARIS estimeaza ca acestea vor depasi sapte miliarde euro, mentinandu-se astfel la nivelul valorii obtinute anul trecut.

"i in acest an, ne bazam pe investitii Greenfield semnificative in special in sectoare cu valoare adaugata mare, dar si pe expansiune si dezvoltare a proiectelor investitorilor deja prezenti in Romania. Totodata, preconizam ca o buna parte a investitiilor va proveni in continuare din tarile membre UE, dar in ultimii ani am constat ca Romania reprezinta o destintie atractiva si pentru investitori provenind din Asia sau Statele Unite care doresc sa patrunda pe piata unica europeana", au precizat reprezentantii agentiei.

Potrivit ARIS, investitorii straini sunt atrasi in Romania datorita unui potential semnificativ in industria constructoare de masini si componente auto, pentru ca in Romania acest sector reprezinta traditie si experienta, de sectorul electronice si electrocasnice, datorita fortei de munca inalt calificate, precum si de industria materialelor de constructii, domeniu atractiv datorita boom-ului pietei imobiliare.

Totodata, biodieselul si energia eoliana sunt domeniile pentru care investitorii straini si-au exprimat interesul si intentia de a dezvolta proiecte de investitii.

Pe langa domeniile amintite, industria IT&C, care beneficiaza inalta calificare a specialistilor IT, segmentul imobiliar si industria farmaceutica reprezinta inca trei sectoare atractive pentru noi investitori provenind atat din Asia si Europa.

De asemenea, reprezentantii ARIS au subliniat ca in ultimii ani investitorii straini au constientizat ca Romania reprezinta o piata de consum puternica si matura si au orientat trendul investitional si catre consumul in masa prin dezvoltarea de proiecte cu precadere in domeniul serviciilor, insa procente semnificative sunt detinute si de investitiile in domeniul financiar-bancar si in sectorul comunicatiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri