In prezent, Fondul Proprietatea are 1.643 actionari persoane fizice, care detin 17,07% din capitalul social. La inceputul acestui an, numarul actionarilor persoane fizice ai Fondului Proprietatea ajunsese 3.028, iar valoarea actiunilor lor reprezenta 11,26% din capitalul social.

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

Citeste si:

Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea isi pot vinde participatiile in mod direct, fara sa mai fie nevoie sa astepte listarea acestuia la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea. Fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii, facute la jumatatea saptamanii trecute de conducerea Fondului, dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.