Avioane Craiova a primit oferte pentru privatizare de la trei companii

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inregistrat trei oferte pentru achizitionarea celor 741.339 actiuni ale SC Avioane Craiova SA, societatile interesate de companie fiind Alenia Aeronautica, din Italia, AERO Vodochody, Cehia si INAV SA Bucuresti.

Castigatorul licitatiei urmeaza sa intre in posesia a 80,9778 % din capitalul social al SC Avioane Craiova SA.

Pentru a putea participa la negocieri, investitorii trebuie sa prezinte Planul de afaceri pe o perioada de trei-cinci ani, potrivit AVAS.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a subliniat ca a inclus in proiectul cadru al contractului de vanzare-cumparare clauze obligatorii si nenegociabile referitoare la industria de aparare si a celorlalte acte normative referitoare la pregatirea economiei nationale si a teritoriului pentru aparare.

Societatea Avioane Craiova a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave.

Avioane Craiova este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare­-dezvoltare si alte activitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
INS: Rata şomajului în formă ajustată sezonier a urcat la 5,2% în mai 2020
Setari Cookie-uri