Romania a avut, in martie, cea mai mare crestere a comenzilor industriale din UE, comparativ cu luna februarie si s-a plasat pe locul sase in privinta evolutiei anuale, unde Bulgaria ocupa prima pozitie, cu o crestere anuala a comenzilor de 20,8%, potrivit biroului european de statistica, Eurostat.
In luna martie, comenzile industriale au crescut in sase state UE si au scazut in 12, comparativ cu luna anterioara. Cea mai mare crestere a comenzilor s-a inregistrat in Romania, de 9,9%. ara noastra a fost urmata de Spania, care a primit cu 5,4% mai multe comenzi fata de februarie. Comenzile au scazut cel mai mult in Danemarca, 10,2%, in Franta, 6,8% si in Estonia, 6,6%.

Comenzile noi pentru echipamente de transport au crescut, in martie, fata de luna anterioara, cu 0,5% in zona euro, dar au scazut cu 1,7% in UE. Comenzile pentru echipamente electrice si electronice au urcat cu 0,1% in zona euro, dar au scazut cu 0,5% in UE.

Pentru produse chimice, comenzile au scazut cu 0,4% in zona euro si cu 2% in UE. Comenzile de produse din metal au fost cu 1,3% mai putine in zona euro, in timp ce in UE ele au crescut cu 1,6%. Productia de utilaje si echipamente a primit cu 1,4% mai putine comenzi in zona euro si cu 0,2% in UE, iar comenzile pentru produse textile au scazut cu 3,6% in zona euro, dar au urcat cu 0,5% in Uniune.

In privinta evolutiei anuale, martie 2008 fata de martie 2007, comenzile noi pentru echipamente de transport au crescut cu 3,6% in zona euro si cu 5,1% in UE. Produsele chimice au inregistrat o scadere a comenzilor de 1,5% in zona euro si de 0,4% in UE, in timp ce produsele din metal au scazut in ambele zone cu 2,7%. Comenzile pentru echipamente si utilaje a scazut cu 4,6%, respectiv cu 1,9%, iar echipamentele electrice si electronice au coborat, ca numar de comenzi, cu 4,7% in zona euro si cu 5,1% in UE. Comenzile pentru produse textile au scazut cel mai mult, atat in zona euro, cat si in randul statelor membre, cu 14,5%, respectiv 13,6%.

Cea mai mare crestere anuala a comenzilor a marcat Bulgaria, de 20,8%, urmata la mare distanta de Slovacia, 9,3%, Lituania, 8,6% si Spania, 8,5%. In Grecia, Olanda si Suedia, comenzile au scazut cu 10,4%, 9,1%, respectiv 8,8%.

In februarie, fata de prima luna a anului, Romania se plasa pe locul sapte in UE la numarul de comenzi noi primite in industrie, cu o crestere de 2,6%, potrivit Eurostat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri