Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la vanzare prin negociere cu selectie pe baza de oferte tehnice pachetele majoritare pe care le detine la INAR SA Brasov si Instiutul de Tehnologie Chimica (INTEC) SA Brazi.
Conform anuntului de vanzare publicat pe site-ul AVAS, institutia vinde 476.180 de actiuni (57,10%) din capitalul social al INAR Brasov.

Procesul de privatizare a INAR se afla in programul de pre-consultare cu reprezentantii Comisiei Europene. In urma acestor pre-consultari eventualele modificari ale elementelor si conditiilor ofertei vor fi incluse in Dosarul de prezentare care se va pune in vanzare incepand cu data de 3 iunie 2008.

Pentru a participa la negociere ofertantii trebuie sa achite dosarul de prezentare in valoare de 2.640 lei plus TVA, garantia de participare de 238.090 lei iar pentru informatii suplimentare ofertantii ar mai avea de achitat taxa de acces direct in valoare de 1.320 lei plus TVA.

Pe langa acestea, ofertantii nu trebuie sa fi fost sanctionati penal pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita sau alte contraventii si infractiuni, sa aiba experienta in domeniul cercetarii-dezvoltarii pentru ramura de stiinta a societatii sau pentru o ramura inrudita si sa detina bonitate financiara si capacitatea de a prelua o noua afacere.

Ofertele finale pot fi depuse pana pe 4 august 2008.

In cazul INTEC Brazi, AVAS ofera spre vanzare 71,53% din capitalul social, reprezentand 38.466 de actiuni. Restul de 28,74% din actiune este detinut de persoane fizice. Ca si in cazul INAR, procesul de privatizare al institutiei se afla in programul de pre-consultare cu reprezentantii
Comisiei Europene.

Eventualii investitori pot participa la negocieri daca au achitat plata taxei de acces direct la date si informatii in suma de 329,9 lei si dosarul de prezentare in valoare de 471,24 lei. Garantia de participare se ridica la 19.233 lei.

Ofertele finale se depun pana la data de 5 august 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri