Taxele si impozitele in lei noi

Impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului consolidat vor fi stabilite, incepand cu 1 iulie, in moneda noua, la nivel de leu, fara subdiviziuni, prin rotunjire la un leu pentru fractiunile de peste 50 de bani inclusiv, potrivit Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Fractiunile de pana la 49 de bani inclusiv vor fi neglijate. Masurile sunt cuprinse in Ordonanta de urgenta privind unele masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a Legii 348/2004 privind denominarea monedei nationale, aprobata de Guvern in ultima sedinta.

Aceeasi regula va fi aplicata si pentru obligatiile fiscale stabilite anterior datei de 1 iulie si neachitate pana la data de 30 iunie. Numai diferentele de impozit rezultate ca urmare a regularizarii anuale ce se vor aduce la cunostinta contribuabililor dupa 1 iulie 2005 sa fie exprimate in lei noi. Pentru esalonarile la plata aflate in derulare la 1 iulie, ratele din graficele de esalonare scadente dupa aceasta data vor fi achitate in moneda noua, prin aplicarea regulilor de denominare si a celor privind rotunjirea. Eventualele sume achitate in plus sau ramase de plata, dupa caz, fata de totalul obligatiilor de plata, rezultate ca efect al denominarii si rotunjirii se regularizeaza o data cu ultima rata din esalonare.

Aceleasi reguli urmeaza sa fie aplicate si sumelor stabilite in deciziile de plati anticipate emise pentru anul 2005, precum si ratelor in cazul vanzarii la licitatie a bunurilor imobile cu plata in rate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri