Fermierii trebuie sa se asocieze si sa infiinteze unitati de procesare, astfel incat pentru valorificarea produselor sa nu mai depinda de cei care le achizitioneaza, procesatori sau comercianti, a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Albu.

"Fermierii trebuie sa-si schimbe mentalitatea si sa se asocieze pentru a infiinta unitati de procesare, pentru a nu mai depinde de cei care le achizitioneaza produsele. Astfel, se pot elimina divergentele dintre producatori, procesatori si comercianti", a declarat secretarul de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Gheorghe Albu, in cadrul unei conferinte de presa organizate, miercuri, de Romexpo cu ocazia evenimentelor IndAgra Food si Expo Drink.

Secretarul de stat a precizat ca participarea la targuri de agricultura si industrie alimentara reprezinta o oportunitate pentru fermieri.

"MADR are trei obiective principale in ceea ce priveste sectorul industriei alimentare, respectiv consolidarea cadrului legislativ, protectia identitatii produselor traditionale si cresterea competitivitatii produselor alimentare. Pentru cresterea competitivitatii produselor alimentare, MADR a alocat suma de 21 de milioane de lei. Aceste fonduri pot acoperi pana la 75 % din valoarea proiectului, dar in limita a 50.000 de euro", a mentionat Albu.

La IndAgra Food vor participa 316 firme din 21 de tari, respectiv Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Elvetia, Federatia Rusa, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Republica Ceha, Republica Moldova, Romania, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Turcia si Ungaria. Din firmele participante, 171 sunt din Romania si 145 din strainatate.

Suprafata ocupata este de 22.400 de metri patrati, din care peste 20.000 de metri patrati in interior si 2.400 de metri patrati in exterior. Targul IndAgra Food se va desfasura in perioada 4-8 iunie, la complexul Romexpo. In perioada mentionata, Romexpo organizeaza si expozitia internationala de vinuri, bauturi alcoolice, racoritoare si echipamente de productie Expo Drink 2008. La aceasta editie si-au anuntat participarea peste 60 de firme si sase tari, respectiv Bulgaria, Franta, Germania, Italia, Republica Moldova si Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Finanțele verifică cum au fost cumpărate 1,75 mil. măști
Setari Cookie-uri