Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a pus in vanzare prin licitatie cu strigare 100% din capitalul social al societatii Cupru Min SA Abrud, societate comerciala de extractie de minereuri metalifere neferoase, respectiv 2.418.480 actiuni, a anuntat autoritatea.

Licitatia cu strigare va avea loc pe 7 august 2008 si se va desfasura dupa regula licitatiei competitive, la cel mai bun pret oferit, superior valorii pretului de oferta, in prezenta a cel putin doi ofertanti acceptati in baza documentelor de participare depuse.

Pretul de oferta (pretul de pornire al licitatiei) este de 35,31 lei/actiune. Pretul minim de vanzare este 38,841 lei/actiune (pretul de pornire al licitatiei + 10% din pretul de pornire, reprezentand pasul de licitatie), respectiv 93.936.181,68 lei pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare de AVAS.

Ofertantii interesati trebuie sa cunoasca faptul ca activitatea principala din cadrul Cupru Min, respectiv extractia si prepararea minereurilor cuprifere din zacamantul Rosia Poieni, cu valorificarea concentratului cupros se realizeaza, in prezent, de catre Consortiul format din Energo Mineral SA, Cuprom SA si Ipronef SA, in baza contractului de cooperare incheiat in cadrul procesului de restructurare si atragere de investitii.

Contractul de cooperare este incheiat pe o perioada de 10 ani, cu posibilitati de prelungire pe perioade succesive de cate maxim 5 ani, dar nu mai mult de 20 ani de la data finalizarii (30 august 2007).

In prezent, in sarcina societatii au ramas numai activitatile secundare mentionate mai sus, respectiv extractia andezitului si calcarului pentru constructii, derocare cu explozivi, transport de marfa si persoane. Societatea nu detine obiective miniere a caror inchidere a fost aprobata prin hotarare a Guvernului.

De asemenea, procesul de privatizare al societatii se afla in programul de pre-consultare cu reprezentantii Comisiei Europene. In urma acestor pre-consultari, eventualele modificari ale elementelor si conditiilor prezentei oferte vor fi incluse in Dosarul de prezentare.

Dosarul de prezentare va fi actualizat conform prevederilor legale in vigoare. In cazul in care, in urma mecanismului de pre-consultare, rezulta ca procesul de privatizare implica masuri de ajutor de stat, AVAS isi rezerva dreptul de a modifica sau de a revoca prezenta oferta oricand pe perioada valabilitatii ei.

Documentele de participare, trebuie depuse cel mai tarziu cu o zi lucratoare inainte de data fixata pentru inceperea licitatiei cu strigare, respectiv pana la data de 6 august 2008, acest termen fiind termen de decadere.Verificarea si analizarea Documentelor de participare la licitatie se va face pana la data de 7 august 2008.

Dosarul de prezentare al societatii comerciale poate fi procurat, incepand cu data de 5 iunie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Primăria S2 a atribuit unei firme, într-o zi, 50 de contracte, de 3 mil. lei
Setari Cookie-uri