Cota unica de impozitare va fi mentinuta, "ca o masura care si-a dovedit justetea si eficienta economica", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Primul-ministru a declarat ca multe intreprinderi care, pana acum, evitau sa-si plateasca taxele la stat, au inceput sa aiba un comportament fiscal corect. Astfel, pe primele cinci luni ale anului, veniturile medii ale bugetului au crescut cu 19,2 la suta. Premierul a aratat ca "toti cei care au ridicat semne de intrebare cu privire la justetea cotei unice de impozitare, care au prezis ca veniturile impozitate vor scadea, sunt astazi in fata unei realitati pe care trebuie sa o recunoasca. Cota unica de impozitare nu numai ca stimuleaza economia, dar aduce si venituri suplimentare", a afirmat primul-ministru.

"Pentru a stimula si mai mult economia, vom umbla la contributiile de asigurari sociale, in conditiile in care acestea au o cota foarte ridicata, de 49,5 la suta, una din cele mai mari din Europa.

Acest lucru reprezinta o frana importanta in ceea ce dorim sa fie scoaterea la suprafata a muncii la negru. S-au facut multe speculatii, in aceste zile, pe marginea declaratiilor ministrului de Finante.

Avem nevoie de masuri soc, asa cum a fost cea cu introducerea cotei unice de impozitare. De aceea, evaluam foarte serios posibilitatea ca aceasta cota sa fie redusa cu circa cinci puncte procentuale, in asa fel incat reforma fiscala pe care am demarat-o o data cu introducerea cotei unice, sa fie continuata in acest mod. Credem ca este nevoie de stimulente economice puternice. Vreau ca Romania, in urmatorii opt ani, sa-si poata asigura o cota de crestere economica medie de cel putin 5,5 la suta, in asa fel incat sa dubleze Produsul Intern Brut," a spus primul-ministru.

Acesta a mai aratat faptul ca, in primele cinci luni ale anului, salariul mediu brut pe economie a crescut la circa 250 de euro, in conditiile in care, anul trecut, a fost de circa 190 de euro. Premierul s-a referit si la faptul ca, pana la sfarsitul anului, circa 4 milioane de pensionari vor beneficia de pe urma recalcularii pensiilor. "Acest lucru inseamna un efort bugetar important, dar consideram ca promisiunile facute trebuie onorate", a subliniat primul-ministru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri