Consumul final de energie electrica a inregistrat in primele patru luni ale anului 18.168,6 milioane KWh, cu 6% mai mare fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, iluminatul public a marcat o crestere cu 10,1% iar consumul populatiei a crescut cu 8,3%, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Datele publicate de INS arata, de asemenea, ca productia din termocentrale a scazut cu 900,1 milioane KWh (-6,5%). Productia din hidrocentrale si cea din centralele nuclearo-electrice a crescut cu 1238,6 milioane kWh (+25,1%) respectiv, 1905,7 milioane kWh (+93,0%).

Resursele de energie electrica au fost de 23,2 miliarde kWh, in crestere cu 10,7 la suta fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Exportul de energie electrica a sporit cu 69,5 procente, cu 871,2 milioane kWh.

In perioada mentionata, resursele de energie primara au crescut cu 2 la suta, fata de perioada similara a anului trecut.

Principalele resurse de energie primara, in perioada ianuarie - aprilie 2008, au totalizat 13,78 milioane tone echivalent petrol (tep). Productia interna a insumat 8,35 milioane tep, in crestere cu 4,1 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 5,42 milioane tep, in scadere cu 1,2 la suta.

Productia de gaze naturale a fost de 3,27 milioane tep, iar importul s-a cifrat la 1,39 milioane tep. Productia de carbune s-a ridicat la aproape doua milioane tep, iar importul la 794.000 tep, in timp ce productia de titei s-a cifrat la 1,47 milioane tep iar importul la 2,67 milioane tep
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri