Moneda nationala s-a apreciat, in deschiderea sedintei, cu aproape un ban pana la cotatii de sub 3,67 lei/euro, pe o conjunctura regionala si fara a fi influentata de datele despre inflatie sau de declaratiile guvernatorului BNR, sustin dealerii, citati de NewsIn.
"Este o usoara apreciere a leului pe o conjunctura a pietelor emergente", a declarat Narcis Noaghea, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR).

Leul s-a apreciat brusc dupa deschiderea sedintei locale, de la 3,6750 lei/euro pana aproape de 3,6650 lei/euro, dupa care s-a mentinut intr-un culoar ingust de tranzactionare, cuprins intre 3,6650 si 3,6685 lei/euro. La 11:00, euro era cotat cu 3,6675-3,6715 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana s-a depreciat de la cotatii sub 1,55 dolari/euro pana la 1,5517 dolari/euro, pentru ca apoi sa recupereze din terenul pierdut. La 11:00, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5482 dolari.

Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight erau la 9,50-10% pe an, incadrand dobanda de politica monetara.

"Datele privind inflatia si comentariile guvernatorului nu au influentat piata, pentru ca nu au fost inca digerate in piata. Se vor face analize, care se vor concretiza mai apoi in strategii pe termen lung", a adaugat Noaghea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri