Bancile, bursa, posta si Fiscul au luat pauza patru zile
Mai e doar o zi pana cand vom pune mana pe bancotele si monedele noi. Noii bani vor fi pusi in circulatie chiar de la ora 12.00 noaptea. Iar de maine dimineata, veti putea scoate noile bancnote de la o parte din bancomate sau chiar veti putea primi restul la hypermarketuri in lei noi. Leul nou va fi pus in circulatie la ora 12.00 noaptea, pe 30 iunie.

Evenimentul va fi celebrat in holul Turnului BRD din Piata Victoriei, la initiativa Ziarului Financiar. Primul roman care va pune mana pe noii bani va fi presedintele Traian Basescu, alaturi de premierul Tariceanu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care vor scoate bancnotele noi de la un bancomat BRD.
Insa, pana atunci, va trebui sa va treceti de pana sistemului financiar-bancar.

Bancile, bancomatele, bursa, posta si administratiile fiscale isi vor inchide portile pentru a se adapta la banii mai valorosi, urmand sa se redeschida abia luni, 4 iulie. Bancomatele au inceput sa se inchida de la primele ore ale diminetii, ora variind de la banca la banca. Cei mai grabiti au fost cei de la Bancpost, care au blocat inca de ieri dimineata cardurile Mastercard. La polul opus, inchiderea sistemului bancar nu-i va afecta deloc pe clientii ING, bancomatele acestei bancii functionand ca in orice zi normala.

De 1 iulie, cel mai tarziu la ora 18.00 (tot Bancpostul este codas), bancomatele si POS-urile vor reintra in functiune. Bancile, bursa, administratiile si posta se vor deschide din nou pe 4 iunie.

Magazinele vor functiona in mod normal. Unele vor fi tentate sa ridice preturile, insa asa ceva n-ar trebui sa se intample din cauza ca Protectia Consumatorului vegheaza sa nu se faca rotunjiri peste noapte.
De la ora 12.00 vor incepe sa functioneze si alte bancomate. Este vorba despre 40 de bancomate BRD si inca 15-20 bancomate BCR.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Acum 30 de ani s-a strigat "libertate!". Pentru ce s-a murit?
Setari Cookie-uri