Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat, in cadrul Forumului Energetic Regional, ca lasa listarea la bursa a Nuclearelectrica in seama guvernului urmator pentru ca acum nu este un moment favorabil listarii.
“Nuclearelectrica si-a stabilit deja consultantului juridic si urmeaza sa organizeze o licitatie pentru selectarea celorlalti consultanti (n.r.: casa de brokeraj care va intermedia listarea). Acum nu este un moment favorabil listarii. Sunt probleme de lichidate. Listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a Nuclearelectrica depinde de evolutia indicelui bursier si de pozitia fondurilor de investitii (inclusiv cele straine). Las aceasta listare in seama Guvernului care va urma. In anul viitor, Guvernul care va urma va trebui sa continue aceste proiecte”, a declarat Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste listarea pe bursa a unui nou pachet din actiunile Transelectrica, ministrul a spus ca a avut o discutie cu Transelectrica pe aceasta tema.

Potrivit presedintelui BVB, Stere Farmache, Nuclearelectrica nu se va lista la bursa in acest an in conditiile in care procesul nu a fost inca demarat, iar pentru o oferta publica initiala de acest tip este nevoie de sase pana la noua luni.

Acesta a declarat la 12 iunie ca nu crede ca Nuclearelectrica si-a ales inca un intermediar.

“Noi ne-am intalnit cu ministrul finantelor si cu conducerea Nuclearelectrica. Exista perspective pentru listarea companiei, dar acest lucru se va intampla cel mai devreme anul viitor", a declarat atunci Farmache.

La sfarsitul anului trecut, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, spunea ca ministerul vrea sa listeze in 2008 la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cate 10% din actiunile societatilor Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.

Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2009, iar cea a Hidroelectrica a fost blocata.

In privinta listarii Nuclearelectrica, directorul general al companiei, Teodor Chirica, estima, in februarie, ca procesul se va finaliza "spre sfasitul anului", dupa terminarea unei evaluari interne a societatii, ce poate dura pana la cateva luni, si aprobarea cererii de listare a Nuclearelectrica de catre adunarea generala a actionarilor - in care statul decide.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri