Romania a inregistrat, in aprilie, cea mai semnificativa crestere anuala a productiei de constructii din Uniunea Europeana, de 30%, Romania fiind urmata de Slovenia, cu un avans de 23,3% si de Polonia, cu un plus de 22,8%, arata datele preliminare ale biroului european de statistica.
Romania continua sa conduca in ceea ce priveste productia de constructii pe ansamblul Uniunii Europene, dupa ce si in luna martie a fost fruntasa in acest top, cu un avans de 32,5%. Pe locul patru al cresterilor s-a clasat Bulgaria, cu un plus de 21%, in timp ce cea mai mare diminuare a productiei de constructii, de 21,8%, a avut loc in Spania.

Estimarile Eurostat mai indica si faptul ca, in tara noastra, productia in sectorul de constructii s-a majorat cu 31,8% in primul trimestru din acest an comparativ cu ianuarie-martie 2007. Un avans mai mare la trimestru a fost observat in Slovenia, de 32,2%.

Sectorul constructiilor a scazut, la nivelul UE, cu 0,3% in aprilie 2008 fata de aprilie 2007, o scadere mult mai puternica fiind inregistrata in zona euro, de 2,4% in acelasi interval. Daca se compara aprilie 2008 cu martie 2008, scaderea este de 0,4% in UE si de 0,8% in zona euro.

In luna aprilie, fata de aceeasi luna a anului anterior, productia de constructii a crescut in noua state membre si a scazut in trei, potrivit datelor publicate de Eurostat.

O evolutie buna a fost marcata in Portugalia, de 10,6%, Bulgaria, de 6,9% si Polonia, de 3,2%, iar scaderi mai importante ale productiei in acest sector s-au produs in Spania, de 6,5% si Germania, de 2,9%.

In Romania, productia de constructii a crescut in aprilie, comparativ cu martie, cu 2,6%. In primul trimestru al acestui an, constructiile romanesti au crescut cu 7,7% fata de ultimul trimestru al anului trecut.

Potrivit INS, in primul trimestru din 2008, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 32,2%, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, respectiv cladiri nerezidentiale, unde s-a marcat un avans de 33%, cladiri rezidentiale, cu o cre;tere de 32,3% si constructii ingineresti, unde productia a urcat cu 31,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri