"Scumpirea gazelor si electricitatii va afecta industriile, iar acestea vor folosi acest pretext pentru a opera majorari de preturi", a precizat reprezentantul AOAR.

Directorul general al Confederatiei Patronale a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC), Adrian Izvoranu, crede ca scumpirea utilitatilor ar putea conduce chiar la faliment.

"Majorarea tarifelor la gaze si energie va afecta toate industriile. In aceste conditii, solutiile matematice ale producatorilor sunt majorarile de preturi sau falimentul", a declarat reprezentantul CPISC, pentru NewsIn.

In opinia acestuia, acumpirea utilitatilor nu ar trebui sa fie o surpriza pentru producatori, insa foarte putini dintre acestia sunt pregatiti pentru ele", a subliniat Izvoranu.

Citeste si:

Cele mai afectate de scumpirea utilitatilor vor fi, potrivit secretarul general al AOAR, firmele energofage, precum cele care activeaza in siderurgie, ciment sau sticla.

Distribuitorii de gaze Distrigaz Sud si E.ON au soliciatat recent Autoritatii Nationale de Reglementare din domenuiul Energiei majorarea pretului gazelor naturale cu 24%- 25%, incepand de la 1 iulie 2008.

De asemenea, la acesta data este de astepat sa se scumpeasca si energia electrica.