Dispeceratul Energetic National (DEN) a inregistrat luni un consum maxim de energie electrica la nivel national de 7.601 MW, mai mare cu aproape 500 MW decat consumul maxim dintr-o zi obisnuita, a declarat directorul Dispeceratului Energetic National, Octavian Lohan.
"Luni am inregistrat un consum maxim de electricitate la nivel national de 7.601 MW, la temperaturi de 22-36 grade Celsius, in timp ce consumul mediu al zilei fusese de 6.711 MW. Comparativ, pe 16 iunie 2008, consumul maxim inregistrat a fost de 7.136 MW, la temperaturi de 16-28 grade Celsius, iar consumul mediu a fost de 6.348 MW", a declarat Octavian Lohan, citat de NewsIn.

Potrivit lui Lohan, consumul de energie electrica depinde de temperaturile inregistrate in ziua respectiva.
Totodata, pe 25 iunie 2007, consumul maxim inregistrat a fost de 7.450 MW, in ziua respectiva temperaturile fiind de 24-30 grade Celsius. In acea zi, consumul mediu de electricitate a fost de 6.560 MW, potrivit datelor furnizate de dispecerat.

Directorul tehnic al Electrica, Tudor Serban, a declarat la 26 martie 2008, ca in aceasta vara s-ar putea inregistra pene dese de curent, in Bucuresti, din cauza suprasolicitarii cablurilor de alimentare si a posturilor de transformare. Potrivit lui Tudor Serban, exista zone sensibile in Bucuresti, sunt probleme in partea centrala a Capitalei, in zona Ghencea si in judetul Ilfov. Cererile de energie au crescut foarte mult si in aceste zone sensibile din Bucuresti, cererile de energie au crescut intre 50-100%, in 2007, fata de 2006, iar in toata tara cererile de energie au crescut cu 3-4%, a aratat Serban.

Directorul tehnic al companiei a subliniat ca Bucurestiul ar avea nevoie de trei-patru statii electrice subterane in zonele sensibile. Pentru construirea fiecarei statii ar fi necesare pana la 10 milioane de euro. Acestea ar putea fi amplasate in cartierele Colentina, Militari, Ghencea si in centrul Bucurestiului. De asemenea, modernizarea instalatiilor electrice ale Electrica din Capitala necesita investitii de pana la un miliard de euro in urmatorii patru-cinci ani, a mai spus atunci oficialul Electrica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri