"Luni am inregistrat un consum maxim de electricitate la nivel national de 7.601 MW, la temperaturi de 22-36 grade Celsius, in timp ce consumul mediu al zilei fusese de 6.711 MW. Comparativ, pe 16 iunie 2008, consumul maxim inregistrat a fost de 7.136 MW, la temperaturi de 16-28 grade Celsius, iar consumul mediu a fost de 6.348 MW", a declarat Octavian Lohan, citat de NewsIn.

Potrivit lui Lohan, consumul de energie electrica depinde de temperaturile inregistrate in ziua respectiva.
Totodata, pe 25 iunie 2007, consumul maxim inregistrat a fost de 7.450 MW, in ziua respectiva temperaturile fiind de 24-30 grade Celsius. In acea zi, consumul mediu de electricitate a fost de 6.560 MW, potrivit datelor furnizate de dispecerat.

Directorul tehnic al Electrica, Tudor Serban, a declarat la 26 martie 2008, ca in aceasta vara s-ar putea inregistra pene dese de curent, in Bucuresti, din cauza suprasolicitarii cablurilor de alimentare si a posturilor de transformare. Potrivit lui Tudor Serban, exista zone sensibile in Bucuresti, sunt probleme in partea centrala a Capitalei, in zona Ghencea si in judetul Ilfov. Cererile de energie au crescut foarte mult si in aceste zone sensibile din Bucuresti, cererile de energie au crescut intre 50-100%, in 2007, fata de 2006, iar in toata tara cererile de energie au crescut cu 3-4%, a aratat Serban.

Directorul tehnic al companiei a subliniat ca Bucurestiul ar avea nevoie de trei-patru statii electrice subterane in zonele sensibile. Pentru construirea fiecarei statii ar fi necesare pana la 10 milioane de euro. Acestea ar putea fi amplasate in cartierele Colentina, Militari, Ghencea si in centrul Bucurestiului. De asemenea, modernizarea instalatiilor electrice ale Electrica din Capitala necesita investitii de pana la un miliard de euro in urmatorii patru-cinci ani, a mai spus atunci oficialul Electrica.