"Am fost nevoiti sa constituim un provizion de 200 milioane lei la Hidroelectrica pentru ca intre 2005 si 2006 valoarea companie Hidroelectrica a scazut", a mentionat Lulache.

Hidroelectrica a vandut unele microhidroecentrale care erau trecute ca functionale, insa evaluarea ulterioara facuta tot de companie a dovedit contrariul, iar in prezent Hidroelectrica are o valoare mai mica.

Valoare companiei Hidroelectrica s-a diminuat astfel cu circa 2 miliarde lei.

Citeste si:

Profitul net al Fondului Proprietatea a crescut anul trecut de 4,3 ori, pana la 313,1 milioane lei (circa 93,8 milioane euro), pe seama unei cifre de afaceri de peste 400 milioane lei, de aproape cinci ori mai mare decat cea din 2006, au anuntat, miercuri, reprezentantii Fondului.

"Rezultatele au fost auditate de catre Diloitte Audit SRL, care a exprimat o opinie fara rezerve asupra situatiilor financiare pe 2007 si vor fi supuse aprobarii adunarii generale a actionarilor in prima jumtate a lunii august", a mai spus Lulache.

Guvernul a aprobat pe 4 iunie actualizarea participatiei pe care Fondul Proprietatea o detine la Nuclearelectrica, masura care are in vedere majorarile si diminuarile succesive de capital social inregistrate la aceasta companie in perioada 1 februarie 2006 -13 noiembrie 2007.