Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in luna mai cu 7,6% fata de perioada similara din 2007, sustinuta in special de avansul puternic al vanzarilor de produse nealimentare.

In luna aprilie, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, urcase cu 26,6% fata de luna similara din 2007 si cu 15% fata de luna precedenta.

Vanzarea de produse nealimentare a sporit in luna mai a acestui an cu 11,9% fata de nivelul atins in a cincea luna din 2007, iar vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun cu 2,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a inregistrat pe total o crestere cu 18,4%, sustinuta in principal de comertul cu autovehicule, care a sporit cu 18,8% din mai 2007 in mai 2008.

In a cincea luna a acestui an, afacerile cu servicii de piata pentru populatie au crescut cu 11,6% fata de nivelul din mai 2007.

Fata de luna aprilie a acestui an, insa, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a scazut pe ansamblu cu 10,0% in luna mai din 2008.

Principalul motiv a fost faptul ca volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a scazut in luna mai cu 7,5% fata de nivelul din luna precedenta.

Afacerile cu serviciile de piata pentru populatie au contracarat partial aceasta scadere, printr-o crestere cu 24,9% in luna mai fata de nivelul din aprilie.

In primele cinci luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), a inregistrat o crestere anuala de 15,1%, atat pe seama vanzarilor de produse nealimentare, care au sporit cu 16,9%, cat si a celor alimentare, bauturi si tutun, care au inregistrat o crestere de 13,1%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, a crescut in primele cinci luni din 2008 cu 29,4% fata de nivelul atins in perioada similara a anului trecut.

Cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule a crescut cu 36,7%, iar la comertul cu carburanti cu 18,3%, in acelasi interval, iar in ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri a crescut cu 11,8%.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri