Cresterea economica a zonei euro este estimata sa incetineasca in urmatoarele trimestre, ceea ce ar putea ameninta si ritmul de crestere economica al principalilor parteneri comerciali ai regiunii, a declarat John Hurley, unul dintre membrii Consiliului de Guvernare al BCE, citat de NewsIn.

Acesta a adaugat ca Banca Centrala Europeana (BCE) nu are o politica monetara preconceputa, in ciuda ingrijorarilor inflationsite.

Hurley, presedintele bancii centrale a Irlandei, a spus ca activitatea economica a Statelor Unite a fost redusa in prima jumatate a lui 2008, in timp ce cresterea economica a Marii Britanii a inregistrat o "incetinire considerabila" in ultimul an.

"Activitatea economica din zona euro a ramas mai puternica, insa in urmatoarele trimestre se prevede o incetinire a ritmului de crestere, inainte de o revenire la normal", a spus Hurley.

"Riscurile legate de perspectiva de crestere planeaza, cu toate acestea, asupra principalilor parteneri comerciali", a mai spus acesta.

Hurley a mai precizat ca scumpirea accentuata a marfurilor si a energiei a agravat "situatia deja dificila", ducand la accelerarea inflatiei la nivel mondial.

"Strategia noastra este de a actiona acum pentru a mentine perspectivele inflationiste in rand cu nivelul de stabilitate a preturilor, pentru a pastra puterea de cumparare pe termen mediu si, prin urmare, sa sustinem cresterea economica si a locurilor de munca in zona euro", a conchis Hurley.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si