Romania ocupa prima pozitie intr-un clasament al tarilor care se pot adapta rapid si eficient la conditii economice adverse, dar "coroana este una de spini", deoarece reflecta o administratie fiscala slaba si o baza de impozitare \'\'alunecoasa\'\', potrivit unui raport al Standard&Poor\'s.
Romania detine prima pozitie in clasament, deoarece are un potential semnificativ de crestere a veniturilor fara majorari ale impozitelor, explica raportul agentiei de rating.

"Pozitia fruntasa a Romaniei in cadrul Indicelui de Flexibilitate Fiscala este, totusi, ca o coroana de spini, deoarece reflecta o administratie fiscala slaba si o baza de impozitare alunecoasa", a spus Eileen Zhang, analist de credite al agentiei de rating S&P.

Micile economii europene domina clasamentul tarilor celor mai capabile sa se adapteze la tendinte economice adverse si sa reactioneze rapid si eficient in fata socurilor economice, explica studiul citat al agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P).

Tarile din fruntea clasamentului sunt micile economii europene (in ceea ce priveste marimea produsului intern brut) si care includ Estonia, Elvetia, Lituania, Letonia, Irlanda si Cipru. Raportul S&P compara toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) precum si Norvegia, Islanda si Elvetia.

Statele codase din clasament sunt fie tari nordice, fie vechi membre ale UE, cum ar fi Franta, Germania si Italia.

Clasamentul este creat cu ajutorul unui indice al flexibilitatii fiscale (Fiscal Flexibility Index). Rolul indicelui este de a facilita comparatiile transfrontaliere ale capacitatii guvernelor de a se adapta la conditii economice adverse, prin modificari ale politicii fiscale si de cheltuieli intr-un fel care sa asigure plati constante ale serviciului datoriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri