Piata autohtona a spectacolelor pirotehnice va depasi anul acesta valoarea de sapte milioane de euro, cu 10% – 15% mai mult fata de 2007.

"Volumul pietei de evenimente pirotehnice se va situa la nivelul anului trecut, insa valoarea contractelor va creste cu 10 -15 procente, la peste sapte milioane de euro", au precizat surse din piata de profil, potrivit NewsIn .

Potrivit reprezentantilor uneia dintre firmele de evenimente pirotehnice, tarifele percepute pentru un minut de jocuri de artificii pot ajunge si la 1.500 de euro, in functie de complexitatea efectelor pirotehnice.

"Cele mai solicitate servicii solicitate sunt ale persoanelor fizice si reprezinta focuri de artificii fara un continut special, dar primim numeroase cereri si din partea firmelor care solicita jocuri de artificii complexe, pyromuzicale, de exemplu, bazate pe o tema data, acestea putand costa si 1.500 de euro pentru un minut", spun jucatorii din piata.

Tipuri de efecte oferite de firmele de profil pot fi de la coloane de foc, jeturi, jerbe de scantei, cascade de interior si exterior, scris pirotehnic, pana la artificii de scena si efecte speciale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Erste: Economia românească se va contracta cu 4,7% anul acesta
Setari Cookie-uri