MOL Romania va mai deschide doua benzinarii in tara pana in luna septembrie, pentru care a achizitionat deja terenul.

MOL Romania a anuntat la inceputul acestui an ca, in 2008, va investi 20 milioane euro in noi statii si pana la finele anului urmeaza sa deschida cel putin zece benzinarii.

Astfel, MOL Romania a inaugurat in 18 aprilie, la Ludus, judetul Mures, prima benzinarie din 2008, proiect in care a investit peste 1,2 milioane euro, neincluzand pretul terenului. De asemenea, la 17 iunie 2008, MOL a deschis in Capitala a doua statie din acest an, in locul unei foste statii Petrom.

De asemenea, directorul MOL Romania a mai spus ca pana la sfarsitul anului estimeaza o crestere a vanzarilor carburantiilor in statiile companiei, datorita contractului semnat marti cu Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). Prin acest parteneriat, firmele membre UNTRR care cumpara de la MOL cel putin o mie litri/luna au un discount de 0,05 lei/litru, discount care creste odata cu consumul, au anuntat cele doua companii.

In prezent peste 13.000 firme de transport sunt membre UNTRR, din cele aproape 30.000 de firme licentiate. Companiile membre UNTRR detin in total aproximativ 50.000-60.000 vehicule, potrivit secretarului general al UNTRR, Radu Dinescu. Rata profitului unui transportator care se ocupa doar cu transport, fara activitate conexa, este de 1%. De asemenea, 30% din totalul costurilor de operare la transportatori il reprezinta costul carburantilor, potrivit datelor UNTRR.

MOL Romania face parte din Grupul MOL (MOL Plc.), cea mai mare companie integrata de petrol si gaze din Europa Centrala si de Est, avand sediul central la Budapesta. Capitalizarea de piata a Grupului MOL este de peste 15 miliarde de dolari. Avand 15.000 de angajati, compania isi desfasoara activitatea in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si tarile CSI. MOL detine trei rafinarii in Ungaria, Slovacia si Italia si opereaza 1.000 de statii de alimentare in Europa Centrala si de Sud-Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile economice adoptate de guvern, publicate în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri