Firmele care investesc peste 100 de milioane de euro pentru crearea unor unitati de productie noi sau pentru extinderea, diversificarea unei unitati de productie existente, creand astfel cel putin 500 de locuri de munca, beneficiaza de ajutoare de stat cu o valoare totala de 575 de milioane de euro.
Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare privind dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor, care, in opinia reprezentantilor Executivului, va reduce decalajul dintre valoarea produsului intern brut pe locuitor din Romania si media din Uniunea Europeana.

Beneficiarii ajutorului de stat pentru dezvoltarea regionala sunt agentii economici care investesc echivalentul in lei a cel putin 100 milioane euro si creeaza de la 500 de locuri de munca in sus, ca urmare a realizarii investitiei initiale. Ajutorul de stat se acorda, in acest caz, doar pentru investitiile considerate initiale - cele prin care se creeaza o unitate noua, se extinde o unitate existenta, se diversifica productia unei unitati sau se schimba fundamental procesul de productie al unei unitati existente.

Cuantumul ajutorului de stat se calculeaza in functie de valoarea investitiei si de plafonul valabil pentru regiunea in care se face investitia initiala. Plafonul este 40% pentru regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si de 50% pentru celelalte sapte regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Ajutorul de stat se poate cumula cu ajutorul acordat din fonduri comunitare.

Durata schemei de ajutor de stat este de cinci ani, respectiv perioada 2008-2012, cu posibilitatea prelungirii pana in 2013. Bugetul total maxim al schemei este echivalentul in lei a 575 milioane de euro, iar bugetul mediu anual este de 115 milioane de euro, in limita plafoanelor bugetare anuale stabilite in perioada celor cinci ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri