Moneda nationala s-a apreciat cu aproximativ un ban in deschiderea sedintei, la cotatii peste 3,54 lei/euro, pe fondul evolutiei pozitive a pietei de capital, sustin dealerii, citati de NewsIn.

"Leul s-a apreciat usor in aceasta dimineata, datorita evolutiei pozitive a sectorului financiar. In continuare, consider ca leul este subevaluat, dar o eventuala apreciere in urmatoarele zile depinde, in primul rand, de contextul international - evolutia burselor straine si a pretului petrolului", a declarat Narcis Noaghea, dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR).

In primele ore ale sedintei, leul s-a apreciat brusc, de la cotatii apropiate de 3,55 lei/euro la putin peste 3,54 lei/euro. La ora 11:00, bancile cumparau un euro cu 3,5415 lei si il vindeau cu 3,5465 lei.

Pe pietele internationale, moneda americana a oscilat, in aceasta dimineata, intre 1,5829 si 1,5874 dolari/euro, cu o usoara tendinta de apreciere, cu putin inainte de 10:00, ora Romaniei, dolarul a inceput sa se deprecieze usor. La 11:00, ora Romaniei, euro era cotat la 1,5866 dolari.

Dobanzile la depozitele in lei pentru o zi de tip overnight se mentin la 9-9,50% pe an, sub nivelul dobanzii de politica monetara de 10% pe an, pe seama nivelului relativ ridicat de lichiditate din piata monetara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Manifest pentru salvarea economiei
Setari Cookie-uri