Electronic Arts nu renunta la Take-Two

Producatorul de jocuri Electronic Arts a prelungit din nou termenul limita pentru oferta de cumparare in valoare de doua miliarde de dolari facuta unuia dintre rivalii sai, Take-Two Interactive Software.

Oferta a fost prelungita pentru data de 18 august dupa ce EA a anuntat luni ca are nevoie de mai mult timp pentru a permite regulatorilor sa-si continue verificarile.

EA a anuntat anterior ca a fost in “conformitate substantiala” cu cererile Comisiei Federale de Tranzactii (Federal Trade Commision) privitor la informatiile de cumparare a Take-Two. Bazata pe acordul cu FTC, EA a anuntat in depunerea regulatoare ca nu va renunta la nicio achizitie inainte de 21 august sau pana cand FTC va inchide investigatia – care are loc mai devreme.

EA incearca sa cumpere producatorul de jocuri Take-Two, cunoscut pentru seria de jocuri “Grant Theft Auto”, pentru 25,74 de dolari per actiune, sau doua miliarde de dolari. Take-Two a respins oferta de mai multe ori spunand ca este prea mica.

Intr-o declaratie legata de prelungirea termenului limita, presedintele Take-Two Strauss Zelnick a indemnat actionarii Take-Two sa reziste ofertei. CEO Ben Feder a declarat ca vanzarile mari ale jocului “Grand Theft Auto IV” si a altor produse “demonstreza in continuare potentiala valoare de creatie mai buna decat oferta EA”.

Aceasta prelungire a termenului limita este a cincea. Prima prelungire a venit dupa ce Take-Two a mutat data cu o saptamana dupa reuniunea actionariilor. De atunci, EA a citat ca motivul prelungirii este reglementarea de revizuire.

Actiunile Electronic Arts au crescut cu 17 centi la 48,63 de dolari, in timp ce actiunile Take-Two au avansat cu 17 centi la 25,21 de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri