Lichiditatea bursiera a inregistrat, in sedinta de tranzactionare de ieri, cel mai mare nivel al saptamanii, de 10.815.737 RON. La nivelul indicilor bursieri, s-a mentinut tendinta din ultimele zile, cu usoare cresteri la BET si BET-C, sustinute de evolutia SNP Petrom, dar si a Oltchim, si cu o scadere serioasa pe piata SIF-urilor. Astfel, BET-ul a avansat, ieri, cu 0,04 la suta, iar BET-C, cu 0,26 la suta, in timp ce BET-FI a consemnat o depreciere de 2,55 la suta.

Titlurile SNP Petrom au atins, in sedinta de tranzactionare de ieri, maximul de 0,4400 RON pe actiune, pentru ca la inchiderea sedintei sa se stabilizeze la 0,4320 RON pe actiune. Pe segmentul SIF-urilor, cea mai mare depreciere a apartinut SIF Oltenia, al carei curs a scazut cu 3,88 la suta pana la un pret de 1,2400 RON pe actiune. SIF Moldova a urmat-o indeaproape in topul scaderilor, cu o cotatie de 1,0400 RON pe actiune ca urmare a unei deprecieri de 3,70 la suta. SIF Muntenia a dezamagit, la randul ei, inregistrand o scadere de 2,27 la suta pana la o valoare de 0,8600 RON, in timp ce cotatiile SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania au scazut cu 1,57 la suta, respectiv 1,52 la suta. SNP Petrom continua sa fie vedeta bursei autohtone, cu cresteri constante, realizand ieri un salt mai semnificativ pana la 0,4320 RON pe actiune. Acesta a fost si cel mai tranzactionat emitent al zilei, realizand un rulaj de 3.505.872 RON, urmat de SIF Oltenia, cu tranzactii in valoare totala de 2.014.725 RON si de Banca Transilvania, cu 1.148.117 RON. Titlurile Impact au suferit, in sedinta de tranzactionare de ieri, o scadere de 3,08 la suta pana la pretul de 0,3780 RON pe actiune, pe fondul scandalului cu afacerea MTS Leasing.
De altfel, intr-un comunicat remis, ieri, Bursei de Valori, societatea Impact precizeaza ca, in ultimele 10 luni, finantarea MTS Leasing a reprezentat o optiune de creditare a constructiilor pentru un procent de 10 - 15 la suta dintre clientii sai, procent care "nu este in masura sa dezechilibreze cash-flow-ul companiei, reprezentand un efort mult mai mic comparativ cu cel al anului trecut, cand Impact a finantat aproximativ 45 la suta din clienti prin propriul sistem de creditare".

Anticipatele vor lovi in primul rand in SIF-uri

Brokerii avertizeaza ca organizarea de alegeri anticipate va avea consecinte negative asupra evolutiei pietei de capital, aflata, de cateva luni bune, in stagnare.
Piata SIF-urilor va fi principala afectata, in conditiile in care alegerile anticipate ar amana aprobarea proiectului de lege privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri, care urma sa ajunga la dezbateri in Camera Deputatilor, dupa ce a trecut de Senat.
"In cazul in care se vor organiza anticipatele, altele vor fi prioritatile. De altfel, scaderea SIF-urilor a fost destul de mare comparativ cu evolutia pietei in ansamblu, multe inregistrand noi minime ale cursurilor", sustine Liviu Avram, broker la SSIF Prime Transaction.
Conform unor surse din Alianta, citate de Mediafax, premierul Calin Popescu Tariceanu ar fi acceptat ideea organizarii alegerilor anticipate, urmand sa stabileasca, de comun acord cu PD si cu presedintele Traian Basescu, calendarul organizarii acestora, lucru care nu a fost, insa, confirmat oficial pana la inchiderea editiei.

SIF Banat-Crisana si-a denominat capitalul social

Societatea de Investitii Financiare Banat-Crisana a trecut la denominarea valorii nominale a actiunii si a capitalului social, conform unui comunicat remis BVB. Valoarea capitalului social al SIF Banat-Crisana este de 54,8 milioane RON, iar valoarea nominala a actiunii, de 0,1 RON. Comunicatul SIF1 precizeaza ca, prin denominare, nu s-au modificat numarul actiunilor emise si cotele de participare ale actionarilor la capitalul social.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri