Guvernul a decis sa aloce 5,5 milioane de lei pentru inlaturarea efectelor calamitatilor, urmand ca judetele Suceva, Neamt, Iasi, Botosani si Bacau sa primeasca cate un milion de lei, iar judetul Maramures 500.000 de lei, a anuntat premierul Tariceanu.
Sumele provin din Fondul de Interventie la Dispozitia Guvernului, scrie NewsIn.

Guvernul a aprobat si acordarea de ajutoare umanitare de urgenta in valoare totala de 1.092.000 de lei, pentru populatia din judetele Botosani, Bacau, Iasi si Neamt. Suma de 595.500 a fost alocata pentru judetul Bacau, 39.500 pentru Botosani, 192.000 pentru judetul Iasi, iar 265.000 pentru Neamt. Sumele sunt destinate achizitionarii de produse de stricta necesitate, precum alimente sau apa.

Tot joi, Guvernul a decis sa trimita in zonele sinistrate 100 de module pentru cazarea sinistratilor. Tariceanu a mai anuntat ca Executivul va aloca ulterior si materiale de constructie, acestea urmand sa fie achizitionate de ANL, prin Bursa de Marfuri. Persoanele ale caror locuinte vor fi reconstruite nu vor putea instraina imobilele timp de cinci ani si vor fi obligate sa le asigure pentru aceeasi perioada.

Executivul a decis marti, in cadrul unei sedinte extraordinare, ca fiecare persoana afectata de inundatii va primi un ajutor de urgenta de 300 de lei, familiile in care s-au inregistrat decese din cauza inundatiilor - cate 5000 de lei, iar familiile si persoanele singure ale caror locuinte au fost afectate primesc intre 300 si 800 de lei. Astfel, familiile sau persoanele singure din judetele Iasi, Suceava, Botosani, Maramures, Neamt si Bacau vor primi 800 de lei pentru locuintele distruse in totalitate de inundatii, pentru locuintele afectate in proportie de peste 50% - 500 de lei, iar pentru celelalte ajutorul de urgenta va fi de 300 de lei.

Guvernul a aprobat tot marti si un ajutor umanitar in valoare de 4,8 miloane de lei, pentru achizitia de alimente (conserve de carne si de pateu, malai, apa, paste fainoase), saltele, paturi, bocanci si lenjerie, care vor fi scoase de la Rezervele de stat. Alte 50 de milioane de lei au fost alocate din Fondul de Interventie la Dispozitia Guvernului pentru inlaturararea efectelor calamitatilor si pentru refacerea infrastructurii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri