Nivelul accizei pentru motorina utilizata in agricultura, in anul 2008, a fost redus cu 65 de bani pe litru, la 27 de bani pe litru, in urma unei hotarari aprobate in sedinta de ieri a Executivului.
Guvernul a aprobat, ieri, nivelul si conditiile de aplicare a accizei reduse la motorina utilizata in agricultura in anul 2008. Astfel, pentru motorina utilizata in agricultura, la efectuarea lucrarilor agricole mecanizate, se aplica o acciza redusa de 80,971 euro pe 1000 de litri, respectiv de 0,27 lei pe litru. Sprijinul financiar rezultat dintre acciza redusa si cea standard este de 193,654 pe 1000 de litri, respectiv 0,65 lei pe litru.

Potrivit comunicatului remis de Guvern, de acest sprijin financiar vor beneficia persoanele fizice sau juridice care exploateaza suprafete de teren agricol, individual sau in forme de asociere, in scopul obtinerii productiei agricole, precum si grupurile si organizatiile de producatori recunoscute.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, beneficiarii trebuie sa fie inscrisi in evidentele Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) cu suprafetele de teren pe care le exploateaza si pentru care solicita motorina cu acciza redusa.

Sprijinul financiar se acorda pe baza adeverintelor pentru motorina eliberate de directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene. Pentru obtinerea sprijinului financiar, producatorii agricoli trebuie sa intocmeasca cereri, insotite de copia actului de identitate pentru persoane fizice sau de copia certificatului de inmatriculare sau a certificatul de inregistrare pentru persoanele juridice, dar si de o adeverinta de la APIA care certifica suprafata exploatatiei.

Dupa primirea adeverintei, beneficiarii se prezinta la depozitele sau la statiile de distributie a motorinei S si pot achizitiona motorina in baza adeverintei, la pretul practicat de furnizor, mai putin diferenta de acciza. Furnizorii de motorina iti vor recupera ulterior diferenta de acciza de la autoritatea fiscala, pe baza unei confirmari primite de la directiile de agricultura si dezvoltare rurala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri